Hogyan tudom törölni a cookie-kat és a cache-t a böngészőmben?


A böngészők sok adatot tárolnak a háttérben, hogy gyorsítsák az internetezést. Időnként azonban a tárolt adatok hibákat is okozhatnak, ezért időnként érdemes törölni ezeket. Megmutatjuk hogyan kell!

Az általunk leginkább ajánlott böngésző a Google Chrome. Itt a következőképpen végezheted el ezt a hasznos műveletet:

Kattints a jobb felső sarokban lévő csavarkulcsra. Itt a Beállításokon belül A motorháztető alatt almenüre. Itt találsz egy Böngészési adatok törlése gombot. Ha ezt megnyomod, felugrik egy ablak, ahol be kell pipálnod a Gyorsítótár ürítése opciót. Ezután nyomj a Böngészési adatok törlése gombra és készen is vagy.

 

 

A másik gyakran használt böngésző a Mozilla Firefox, ahol a menüsorban az Eszközök / Előzmények törlése opcióra kell választanod. Ott a Részletekre kattintva elég a Gyorsítótár törlése elemet kipipálva hagynod, s így a törlés gombra kattintanod.

 

 

Az Internet Explorer sajnos már nem annyira biztonságos és gyors böngésző, de ha ezt használod, itt is törölheted a gyorsítótárat. A jobb felső sarokban kattints a fogaskerékre, és ott az Internetbeállításokra. A Böngészési előzményeknél a Törlés gombra kattintva tudod elvégezni a tárolt adatok és a sütik törlését.

 

Vissza
Nem találtad meg amit keresel?
Ha nem kaptál választ a kérdésere, problémádra, vagy írni szeretnél nekünk